Ook dierenrechtenorganisatie PETA boos op Depay om foto's

Ook dierenrechtenorganisatie PETA boos op Depay om foto's ANP

Dierenrechtenorganisatie PETA heeft forse kritiek op Memphis Depay. De voetballer van Olympique Lyon en Oranje plaatste op Instagram foto's waarop hij poseert met een zogenoemde jonge lijger, een kruising tussen een mannetjesleeuw en een vrouwtjestijger. Nadat eerder al dierenwelzijnsorganisatie World Animal Protection de actie van Depay had veroordeeld, kwam daar vrijdag een verklaring van PETA overheen.

"Een voorbeeld van onzekere mannen die zich groter willen voelen door andere wezens te 'domineren' en vervolgens te poseren met hun veroveringen", stelt campagne-adviseur Mimi Bekhechi namens die organisatie.

Depay kreeg ook van volgers tal van reacties, positief en negatief. Inmiddels verdedigde hij zich door te stellen dat lijgers sowieso niet in het wild leven en hij het dier bovendien niet thuis houdt. "Lijgers zijn door mensen gecreëerd, ze worden niet in het wild geboren. Ik ben een dierenliefhebber", liet hij in een videoboodschap weten.

"Wilde dieren horen in het wild thuis", stelt PETA echter. "Grote katten die voor fotosessies worden gebruikt, worden kort na de geboorte bij hun moeder weggerukt, hun klauwen en tanden worden verwijderd en ze worden vaak gedrogeerd zodat ze kunnen worden gehanteerd. PETA Frankrijk laat Memphis dit allemaal weten en verzoekt hem om deze wrede activiteiten een rode kaart te geven."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu