Ook drie topatletes gaan tuinstrijd polsstokhoogspringen aan

Ook drie topatletes gaan tuinstrijd polsstokhoogspringen aan ANP

Drie van de beste polsstokhoogspringsters van de wereld gaan in navolging van de mannen ook een virtuele strijd aan in hun achtertuin. De Griekse olympisch kampioene Katerina Stefanidi, de Amerikaanse indoorkampioene Katie Nageotte en de Canadese Alysha Newman leggen ieder de lat op 4,00 meter op de springinstallatie in hun eigen tuin en gaan proberen in 30 minuten die hoogte zo vaak mogelijk te bedwingen. De wedstrijd is op 16 mei.

Stefanidi springt in de 'Ultimate Garden Clash' in haar achtertuin in het Griekse Athene, Nageotte doet het in Marietta in de Amerikaanse staat Georgia en Newman heeft haar springkussen gelegd in het Canadase Bolton.

De Zweed Armand (Mondo) Duplantis, de Fransman Renaud Lavillenie en de Amerikaan Sam Kendrick hielden op 3 mei de eerste virtuele tuinwedstrijd polsstokhoogspringen. Duplantis en Lavillenie deden niet voor elkaar onder; ze gingen beiden 36 keer over een hoogte van 5,00 meter.

De drie legden hun sprongen vast via een live video en de mondiale atletiekfederatie World Athletics zorgde ervoor dat alle beelden op één livestream samenkwamen. Volgens de mondiale bond keken 250.000 mensen live naar de wedstrijd in coronatijd en binnen 24 uur hadden 1 miljoen mensen uit 90 verschillende landen naar de video gekeken.

Nieuws

Meest gelezen

menu