Op het moment dat je het niet meer verwacht weet FC Groningen toch nog te verrassen. Slechts één speler valt uit de toon met een onvoldoende tegen Ajax

Isak Määttä, hier in duel met Edson Alvarez van Ajax tijdens het restant van het gestaakte duel dat zonder publiek werd afgewerkt..

Isak Määttä, hier in duel met Edson Alvarez van Ajax tijdens het restant van het gestaakte duel dat zonder publiek werd afgewerkt.. Foto: Cor Lasker

De spelers van FC Groningen bakten er dit seizoen heel vaak niets van in de eredivisie, maar uitgerekend onder de meest deprimerende omstandigheden denkbaar liet de ploeg tegen Ajax zien toch echt wel te kunnen voetballen.

FC Groningen draaide zelfs zo goed tegen de Amsterdammers dat er in de lege Euroborg slechts één onvoldoende te betreuren viel op het spelersrapport ondanks de kleine nederlaag (2-3). Er stonden een paar vette zevens tegenover. Zo gaf analist Jan Mennega onder meer trainer Dennis van der Ree een ruime voldoende. ,,Hij had duidelijk zijn huiswerk goed gedaan, waardoor FC Groningen goed opgewassen was tegen Ajax. Dat mag ook wel eens worden gezegd’’, zo luidde het commentaar.

Nieuwe werkgever

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's