Drenthe maakt zich op voor EK wielrennen 2023 in september. Alleen al 25 miljoen tv-kijkers in meer dan zeventig landen

Met een spetterende show in theater De Nieuwe Kolk in Assen werd dinsdagavond het officiële startsein gegeven voor het jaar waarin de provincie Drenthe het decor vormt van de EK wielrennen 2023.

Alle Drentse start- en doorkomstplaatsen van de EK wielrennen stonden dinsdagavond op het podium in theater De Nieuwe Kolk in Assen.

Alle Drentse start- en doorkomstplaatsen van de EK wielrennen stonden dinsdagavond op het podium in theater De Nieuwe Kolk in Assen. Foto: Marcel Jurian de Jong

Van 20 tot en met 24 september is het zover. Vijf dagen lang zal de provincie Drenthe in het middelpunt van de belangstelling staan van de wielerwereld en al zijn fans vanwege de Europese kampioenschappen wielrennen. ,,Alleen al voor de televisie zullen 25 miljoen mensen in meer dan zeventig landen getuige zijn van de prestaties die die week in onze mooie provincie worden geleverd’’, zei gedeputeerde Henk Brink voor een volle theaterzaal, die gevuld was met vertegenwoordigers van de Europese wielerbond UEC, de nationale wielerkoepel KNWU, sponsoren en vooral veel vrijwilligers die alle steden en dorpen vertegenwoordigden die het evenement in september aandoet.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's