Keert het spektakel ooit terug in Euroborg? Ron Jans over de gouden formule voor FC Groningen en drie verrassingen die de trainer van FC Twente onlangs ten deel vielen

Vaak wordt er bij FC Groningen nog terugverlangd naar de tijd van Ron Jans in Euroborg. De altijd uitverkochte groene kathedraal stond synoniem voor spektakel en strijd. In De Lutte vertelt de huidige trainer van FC Twente aan de vooravond van de confrontatie met zijn oude club over de gouden formule van toen, het succes van de Tukkers en drie andere verrassingen die zijn leven onlangs verrijkten.

FC Twente-trainer Ron Jans gevaarlijk dicht bij de Hellehond van De Lutte. Zou het FC Groningen woensdagavond geluk brengen?

FC Twente-trainer Ron Jans gevaarlijk dicht bij de Hellehond van De Lutte. Zou het FC Groningen woensdagavond geluk brengen? Foto DVHN

Een zonovergoten middag in De Lutte. De terrassen doen goede zaken in het dorpje, ingeklemd tussen Oldenzaal en de Duitse grens. Op het plein tussen kerk en kroeg ziet de duistere Hellehond, die menig bewoner angst inboezemt, vanaf zijn sokkel dat het goed is. Het zwarte beest spookte in vroeger tijden door het dorp. Zijn aanblik beloofde meestal niet veel goeds.

Nieuws

menu