Opleving corona in België nekt start van BeNe-League handbal voor Hurry-Up

Cirkelloper Dragan Vrgoc (links) moet met Hurry-Up langer wachten op de start van de competitie. Foto Archief/Boudewijn Benting

De handballers van JD Techniek Hurry-Up in Zwartemeer kunnen op 5 september niet zoals gepland beginnen met de competitie tegen het Belgische Visé.

Door de heropleving van het coronavirus in België is de start van de grensoverschrijdende BeNe-League handbal uitgesteld. Van de Belgische overheid mogen de Belgische teams in ieder geval voor 1 oktober nog niet in competitieverband in actie komen.

Scenario’s

De Raad van Toezicht van de BeNe-League heeft de betrokken bonden gevraagd verschillende scenario’s op te stellen voor de start van de competitie. Daarbij moet rekening worden gehouden met de gezondheid van spelers, staf en supporters en de sportieve haalbaarheid, zo wordt gesteld.

Voorstel

De nieuw aangestelde BeNe-League manager Gesinus Huistra moet op basis van de scenario’s een voorstel maken voor de start van de competitie. Daarover wordt in de week van 11 augustus een beslissing genomen.

Nieuws

Meest gelezen

menu