Oproep aan Mo El Hankouri van FC Groningen: geef de band terug en concentreer je weer op dat waar je goed in bent | column William Pomp

Ooit was ik een heel verlegen jongetje. Als ik in mijn jonge jaren de beurt kreeg in de klas kleurde ik tot achter mijn oren. Op het schoolplein stond ik immer anoniem met een paar vriendjes in een hoekje. Het veranderde allemaal toen ik in groep acht de hoofdrol kreeg in musical Paniek in De Luie Lift. Ik speelde receptionist Bob Balie van het gelijknamige hotel en had veruit de meeste tekst. Ik was niet van het podium af te slaan. Dat veranderde ook niet meer. De geest was uit de fles. Tot op de dag van vandaag.

El Hankouri tijdens de wedstrijd tegen Excelsior.

El Hankouri tijdens de wedstrijd tegen Excelsior. Foto: ANP/Bart Stoutjesdijk

Als ik iemand die ontwikkeling ook had gegund was het Mo El Hankouri wel. Toen de aanvoerder van FC Groningen in het begin van het seizoen, na het vertrek van captain Azor Matusiwa, de band toebedeeld kreeg, kon ik de argumentatie van trainer Danny Buijs wel volgen. El Hankouri is een jongen die nooit zeurt, altijd voorop gaat in de strijd, immer in dienst speelt van het elftal, op welke positie hij ook wordt neergezet. Ook in zijn ontwikkeling is hij een voorbeeld voor de jonge spelersgroep, al valt het de laatste wedstrijden niet mee.