Oproep aan alle voetbalfans: ga zorgvuldig om met coronaregels

Oproep aan alle voetbalfans: ga zorgvuldig om met coronaregels ANP

In een advertentie in een landelijk ochtendblad doen partijen in het betaalde voetbal een oproep aan de fans om zorgvuldig om te gaan met de geldende coronaregels. "Soms is het lastig om je aan al deze nieuwe regels te houden. Maar met elkaar hebben we de verantwoordelijkheid om de kans op besmetting minimaal te houden. Binnen en buiten het stadion. Want het gaat nog steeds om een gevaarlijke en besmettelijke ziekte", valt in een open brief op de achterpagina van het AD te lezen.

De campagne is een gezamenlijk initiatief van de KNVB, Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, alle profclubs en het Supporterscollectief. "Na alle stille maanden gaan de betaald voetbalcompetities in Nederland eindelijk van start. Op het veld gaat het weer om de punten en supporters mogen inmiddels naar het stadion, ook al gaat het nu nog om kleine aantallen. Doordat de clubs de coronamaatregelen van de overheid nauwkeurig overal hebben doorgevoerd, zijn de stadions veilig en verantwoord te bezoeken. Dat is met alle oefenwedstrijden al een maand lang bewezen."

De betrokken partijen vragen de fans om zich aan de huidige gedragsregels te houden. "Het onzorgvuldig omgaan met de maatregelen kan nadelige gevolgen hebben voor het bezoeken van wedstrijden in de nabije toekomst. Nadelig voor ons allemaal, want voetbal speel je natuurlijk het liefst voor zoveel mogelijk supporters. Wij willen daarom zo snel mogelijk op een veilige manier terug naar de volle, kolkende stadions. Wij zijn klaar voor de volgende stap. Laten we deze dus met z’n allen zorgvuldig nemen."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu