Oranje Nassau en TKB allebei naar nederlaag

Foto: ANP .

The Knickerbockers en Oranje Nassau waren nog ongeslagen en koplopers in de hoofdklasse. Na het bekerverlies van vorige week beten de Groningse vrouwen opnieuw in het stof. Oranje Nassau blijft koploper, maar Saestum 2 is tot op een punt genaderd.

TKB ging in Heerhugowaard bij Reiger Boys op bezoek. Na een grotendeels gelijk opgaande wedstrijd ging het in de slotfase mis voor TKB (2-0).

Trainer Bart Waninge was reëel: ,,Vooral na rust waren we minder dan normaal. Als je zo hoog staat sluipt er onbewust iets in van ‘dat winnen we wel’. We waren veel minder fel dan gebruikelijk. Eigenlijk hebben we van ons zelf verloren. We weten weer waar we staan.’’

TKB had weinig kansen, slechts Sanne Hartsema verscheen een keer vrij voor de doelvrouwe van Reiger Boys.

Oranje Nassau verloor in Zeist teleurstellend van Saestum 2 met 1-0 en daardoor is de spanning volkomen terug. Saestum kwam zelden voor het doel van ON, maar in de 89e minuut ging een vrije trap er via een ON - been in.

ON, dat enkele belangrijke krachten miste, had te weinig tijd om de zaak recht te zetten. Coach Gerard Molenaars: ,,Matig gespeeld, weinig gecreëerd, heel zuur.

Nieuws

Meest gelezen

menu