Oranje mist Robben tegen Frankrijk en Engeland

Oranje mist Robben tegen Frankrijk en Engeland ANP

Arjen Robben mist de komende oefenwedstrijden van het Nederlands elftal tegen Frankrijk en Engeland. De aanvoerder van Oranje heeft te veel last van een blessure aan een bovenbeen.

,,Dit is natuurlijk een grote teleurstelling'', reageert de aanvaller, die woensdag ook al niet in actie kon komen tijdens een duel van zijn ploeg Bayern München met Juventus in de Champions League. ,,Ik was heel graag naar Noordwijk gekomen, juist omdat we in de opbouw zitten richting de kwalificatiereeks voor het WK in Rusland. Nu ga ik me volledig richten op mijn herstel.''

De medische staf van Bayern München verwacht dat Robben niet lang aan de kant staat. Het competitieduel van zaterdag met 1. FC Köln komt in ieder geval te vroeg voor hem.

Oranje ontvangt Frankrijk op vrijdag 25 maart in de ArenA. Vier dagen later is Engeland op Wembley de tegenstander. Bondscoach Danny Blind maakt vrijdag zijn selectie voor beide oefeninterlands bekend. De voorselectie van de opvolger van Guus Hiddink telde 28 internationals, inclusief Robben. Vincent Janssen (AZ), Timo Letschert (FC Utrecht) en Mitchell Dijks (Ajax) zitten voor het eerst bij de voorselectie van Oranje.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu