Oranje strandt in kwartfinales eEURO 2020

Oranje strandt in kwartfinales eEURO 2020 ANP

De jacht van de Nederlandse gamers op de Europese titel is mislukt. Oranje bleef op het eEURO 2020 steken in de kwartfinales. De profgamers Eldridge O'Niel uit Almere en Yos Sonneveld uit Amersfoort moesten het afleggen tegen de Roemeense e-spelers.

O'Niel, die als gamer onder contract staat bij Manchester United, won de eerste partij met 2-1. Sonneveld, die Celtic vertegenwoordigt, verloor daarna met 5-4 en 3-2. In beide wedstrijden viel de beslissing pas in de verlenging. "Nog nooit deed een verlies zoveel pijn", aldus Sonneveld. "Maar ik geef niet op en zal op een dag een groot toernooi winnen." Een dag eerder had Oranje wel Montenegro (2-1) en Kroatië (3-2) verslagen.

De gamers spelen de officiële EK-versie van de game Pro Evolution Soccer 2020 van Konami. Dat is de grote tegenhanger van de game FIFA 20 van EA Sports, die onder meer wordt gebruikt in de Nederlandse eDivisie. De gamers die namens hun land Europees kampioen worden, verdienen 40.000 dollar en kaartjes voor de finale van het echte EK. De Europese eindronde zou eigenlijk komende zomer worden gehouden, maar is vanwege de coronacrisis verplaatst naar volgend jaar.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu