Hein Otterspeer kan eindelijk naar de Olympische Spelen na behalen startbewijs op de 1000 meter. 'Dit is een jongensdroom voor een oude man', zegt de 33-jarige schaatser

Het was weer een dag van grote emoties tijdens het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Heerenveen. Hein Otterspeer plengde vreugdetranen, omdat hij voor het eerst naar de Spelen mag. Jorien ter Mors huilde van verdriet. Zij greep ook op de 1500 meter naast een ticket voor Peking.

Hein Otterspeer schreeuwt het uit. Hij weet dat hij een goede 1000 meter heeft gereden.

Hein Otterspeer schreeuwt het uit. Hij weet dat hij een goede 1000 meter heeft gereden. Foto Neeke Smit

,,Een jongensdroom voor een oude man.’’ Zo noemde de 33-jarige Hein Otterspeer woensdagavond het binnenhalen van een startbewijs voor de Olympische Winterspelen. Dat deed de schaatser van Team Reggeborgh door op de zeer sterk bezette 1000 meter in een tijd van 1.07,52 derde te worden. Daardoor kan de Zuid-Hollander zich eindelijk opmaken voor zijn eerste Spelen, een evenement dat hij in het verleden vaak door pech en blessures misliep. Zo bleef hij jarenlang last houden van een ongeval op zijn racefiets, waarmee hij in Sebaldeburen met een auto botste.

Nieuws

menu