Oud-Ajacied Van Damme wil achterstallig loon en tekengeld zien

Oud-Ajacied Van Damme wil achterstallig loon en tekengeld zien ANP

Oud-Ajacied Jelle Van Damme wil via de rechtbank alsnog zijn achterstallige loon en tekengeld krijgen van Louis de Vries, voormalig voorzitter van Sporting Lokeren. Samen met zijn raadsman, Omar Souidi, heeft hij een strafklacht ingediend.

De oud-international ondertekende begin juli 2019 een contract bij Sporting Lokeren. Het werd echter geen succesverhaal voor de Lokeraar, die ging spelen voor de club waar het voor hem allemaal begon. Op sportief vlak liep het niet en op financieel vlak was het helemaal een ramp. De club werd dit jaar zelfs failliet verklaard.

"Het betreft hier geen dagvaarding maar het indienen van een strafklacht. Dat wil zeggen dat een onderzoeksrechter zal worden aangesteld om te onderzoeken of De Vries zich al dan niet bezondigd heeft aan een strafrechtelijk misdrijf. Ons interesseert het niet of hij een frauduleus faillissement in de hand gewerkt heeft. Wij willen weten of hij geen misdrijf, in dit geval oplichting, begaan heeft wanneer hij Van Damme overtuigde een contract te ondertekenen. Aan heel deze zaak is een lange studie voorafgegaan, enkele weken intensief brainstormen, hoe we het konden aanpakken. De bal ligt nu bij het kamp van de onderzoeksrechter om alles terdege uit de spitten", meldt Souidi.

Sporting Lokeren sloot de Proximus League 2019-2020 af als laatste. De spelers waren al een tijdlang in staking omdat ze hun lonen niet meer hadden gekregen. De Vries zei overtuigd te zijn dat nieuwe geldschieters zouden worden gevonden, maar op maandag 20 april werd de club failliet verklaard. Ondertussen is met een nieuw bestuur een samenwerking aangegaan met KSV Temse. De nieuwe amateurclub heet SC Lokeren-Temse, speelt in het Daknamstadion en heeft nog steeds de clubkleuren wit-zwart-geel van Sporting Lokeren.

Nieuws

Meest gelezen

menu