Oud-Emmenaar Kjeld Nuis naar schaatsteam Reggeborgh: 'Ik ben na tien jaar toe aan een nieuwe trainingsimpuls'

Kjeld Nuis: ,,Ik ben na tien jaar toe aan een nieuwe trainingsimpuls.'' Foto: Neeke Smit

Kjeld Nuis schaatst komend seizoen voor Schaatsteam Reggeborgh. De tweevoudig olympisch kampioen en meervoudig wereldkampioen heeft een contract getekend voor drie jaar.

Nuis (30) schaatste de afgelopen tien jaar onder de hoede van trainer Jac Orie, waar hij grote successen boekte. Toch maakt de wereldkampioen op de 1500 meter van dit jaar de overstap van Team Jumbo-Visma naar Schaatsteam Reggeborgh.

,,Ik ben na tien jaar toe aan een nieuwe trainingsimpuls en die denk ik bij Gerard van Velde en zijn team te vinden. Na tien jaar is het tijd voor nieuwe uitdagingen”, aldus Nuis, die drie keer Drents sportman van het jaar werd.

Olympisch goud

Sportieve doelen zijn er ook uiteraard. ,,Ik ga voor olympisch goud over twee jaar in Peking.” De geboren Leidenaar, die enige tijd in Emmen woonde, heeft een contract voor drie jaar getekend en dat betekent dat hij tot het seizoen 2022-2023 voor Reggeborgh zal schaatsen.

De investeringsmaatschappij uit Rijssen geeft daarmee aan ook na de Olympische Spelen van 2022 in China door te gaan met het sponsoren van het schaatsteam van Gerard van Velde. Reggeborgh stapte in 2018 in het schaatsen toen Van Velde en zijn sprintteam zonder sponsor zaten.

Daidai Ntab

Nuis wordt bij Reggeborgh ploeggenoot van Kai Verbij, Daidai Ntab uit de stad Groningen, Ronald Mulder, Wesly Dijs, Jarno Botman, Ireen Wüst, Femke Kok en Michelle de Jong.

Nieuws

Meest gelezen

menu