Oud-FC'er Virgil van Dijk moet zijn (huur)huis uit, want United-trainer Solskjaer gaat er wonen

Virgil van Dijk juicht uitgelaten nadat hij heeft gescoord tegen Duitsland, waardoor Oranje zich plaatste voor de halve finale van de Nations League. Foto: Archief DvhN

Onlangs grapte Ole Gunnar Solskjaer al dat oud-speler van FC Groningen Virgil van Dijk zijn huis zou moeten verlaten als hij de nieuwe manager van Manchester United zou worden. Dat scenario lijkt zich inderdaad te gaan voltrekken, nu de Noorse oud-spits donderdag een driejarig contract heeft getekend bij de Engelse recordkampioen.

Solskjaer verhuurde zijn riante woning in Alderley Edge aan Van Dijk na diens transfer van Southampton naar Liverpool. De 46-jarige Noor kocht het onderkomen in zijn tijd als speler van Manchester United en wilde het eigenlijk van de hand doen toen hij aan de slag ging als trainer van Molde FK.

Omdat Solskjaer geen koper vond, besloot hij het huis te verhuren. Daarop hapte Van Dijk eind 2017 toe.

Terugkeer met gezin

Toen Manchester United eerder dit seizoen José Mourinho op straat zette, besloot de grootmacht Solskjaer in te vliegen als interim-manager. Solskjaer besloot de huurovereenkomst met Van Dijk te respecteren en woont sindsdien in het Lowry Hotel in Manchester.

Nu hij een vast dienstverband bij United heeft gekregen, is Solskjaer volgens  Manchester Evening News  van plan om komende zomer met zijn gezin terug te keren naar zijn eigenlijke huis.

Vooruit plannen

Op die manier zouden zijn drie kinderen hun schooljaar in Noorwegen kunnen afmaken, om daarna samen met hun moeder naar Engeland te verhuizen. ,,We hebben echt genoten van de afgelopen acht jaar in Noorwegen”, zegt Solskjaer. ,,Wonen in Engeland, het zal een grote verandering voor ze zijn, maar we kijken ernaar uit. We hadden besloten dat we zes maanden apart van elkaar zouden wonen. In 2007 hebben we het huis gekocht en misschien kunnen we er in 2019 eindelijk in. Dat is nog eens vooruit plannen."

Voor Van Dijk, die met Liverpool nog in de race is voor de landstitel en de Champions League, lijkt er niets anders op te zitten dan de zoektocht naar een nieuw stulpje te starten.

Nieuws

Meest gelezen

menu