Oud-motorcoureur Boet van Dulmen (73) overleden na ongeval. 'Den Boet' werd in 1981 tweede op de TT in Assen

Boet van Dulmen in 1981. Foto: Koen Suyk

Oud-motorcoureur Boet van Dulmen is overleden. De 73-jarige Nederlander kwam in zijn woonplaats Ammerzoden om het leven bij een verkeersongeval.

,,Regenspecialist Van Dulmen was lid van ‘de grote drie’. Samen met Wil Hartog en Jack Middelburg zorgde hij in de jaren zeventig en vroege jaren tachtig voor veel Nederlandse successen in de wegracesport”, aldus de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV).

„Met name zijn resultaten in de 500cc-koningsklasse zorgde voor faam. Van Dulmen wist in die klasse één keer de bovenste trede van het podium te claimen, tijdens de Grand Prix van Finland in 1979. In 1981 werd hij voor eigen publiek tweede tijdens de TT van Assen.”

In 1986 hing ‘Den Boet’ de helm aan de wilgen. Begin 2020 werd er in Ammerzoden nog een borstbeeld onthuld van Van Dulmen.

Tolbert

Jack Middelburg overleed in 1984 bij de kampioensrace in Tolbert, toen hij met zijn Honda onderuit ging en Boet van Dulmen hem raakte. Middelburg werd naar het ziekenhuis in Groningen gebracht, waar hij twee dagen later overleed.

Nieuws

Meest gelezen

menu