Oude bekende bezorgt basketballers Donar in Groningen het schaamrood op de kaken

Een oer-Groninger die Donar in eigen huis hoogstpersoonlijk een gevoelig pak slaag geeft. Het gebeurde zondagmiddag in Martiniplaza, waar kind van de club Maarten Bouwknecht in een Leiden-shirt zijn oude liefde alle hoeken van het veld liet zien: 63-92.

Maarten Bouwknecht (midden) steelt de show in een leeg Martiniplaza. Voor zijn opponent Leon Williams en coach Matthew Otten is er veel werk aan de winkel.

Maarten Bouwknecht (midden) steelt de show in een leeg Martiniplaza. Voor zijn opponent Leon Williams en coach Matthew Otten is er veel werk aan de winkel. Foto: Jan Kanning

Hij doorliep de jeugdopleiding van Donar, debuteerde in de Groningse basketbaltempel in de eredivisie en besloot in 2015 zijn heil elders te zoeken. Maarten Bouwknecht (27) belandde via aartsvijand Den Bosch en het Engelse Worcester Wolves dit seizoen bij ZZ Leiden. In de eerste de beste krachtmeting van het seizoen tussen de beide basketbalgrootmachten schoot de guard vanuit iedere positie raak tegen zijn oude club. Van de zeven schoten die Bouwknecht nam miste hij er zelfs geen één en ook zijn zeven vrije worpen benutte hij allemaal.

Nieuws

menu