Oude kwaal leidt nederlaag in voor FC Groningen. Stunt op bezoek bij PSV blijft ondanks vroege voorsprong uit

Alle verloven intrekken en oefenen op het verdedigen bij dode spelmomenten. Dat zou de komende twee weken de straf moeten zijn voor de spelers van FC Groningen, die zaterdagavond weer eens aan de chronische kwaal bezweken tegen PSV. Het werd, ondanks twee juweeltjes van Cyril Ngonge, 5-2 in Eindhoven.

FC Groningen, hier met Azor Matusiwa, Wessel Dammers en Mike te Wierik, moest bij tijd en wijle alle zeilen bijzetten in Eindhoven.

FC Groningen, hier met Azor Matusiwa, Wessel Dammers en Mike te Wierik, moest bij tijd en wijle alle zeilen bijzetten in Eindhoven. Foto: ANP/MAURICE VAN STEEN

Nog nooit slaagde Danny Buijs er sinds zijn aanstelling bij FC Groningen in 2018 in om in een wedstrijd bij een van de traditionele topclubs een stunt neer te zetten in de vorm van een uitzege. Deze keer moest het maar eens gebeuren, zo vond de trainer voorafgaand aan het duel tegen PSV. Vroeg op voorsprong komen en dan het taaie gezicht tonen dat FC Groningen de laatste jaren zo kenmerkt, zo luidde het devies van de oefenmeester aan zijn elftal.