Owusu-Abeyie duikt op bij Cambuur

Owusu-Abeyie duikt op bij Cambuur ANP

Quincy Owusu-Abeyie hoopt de komende weken bij SC Cambuur aan te tonen dat hij nog altijd goed kan voetballen. De 29-jarige vleugelspits traint sinds donderdag mee met de beloften van de Friese club. ,,Hij wil zijn fitheid aantonen en die kans geven we hem'', zegt technisch directeur Henry van der Vegt.

Owusu-Abeyie diende zelf het verzoek in om te mogen meetrainen in Leeuwarden. De oud-speler van onder meer Ajax, Arsenal, Spartak Moskou en Panathinaikos beleefde in 2005 een spectaculaire doorbraak op het WK voor spelers onder 20 jaar. De Amsterdammer met Ghanese roots kon zijn grote belofte daarna echter nooit helemaal waarmaken. De rappe vleugelspits zit sinds zijn vertrek begin vorig jaar bij Boavista zonder club.

,,Hij kan natuurlijk wel wat. Quincy heeft een goede cv, met grote clubs'', zegt Van der Vegt, die niet vooruit wil lopen op een mogelijk dienstverband. ,,Dat is momenteel geen serieuze optie. Laten we eerst maar eens kijken hoe hij ervoor staat.'' Cambuur is na het vertrek van topschutter Bartholomew Ogbeche wel op zoek naar een nieuwe aanvaller.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu