PEC Zwolle verliest opnieuw van FC Groningen

PEC Zwolle verliest opnieuw van FC Groningen ANP

Het aangekondigde vertrek van trainer Erwin van de Looi heeft FC Groningen allesbehalve van de wijs gebracht. Drie dagen nadat de 43-jarige coach zijn vrijwillige afscheid uit de Euroborg bekend had gemaakt, rekenden de noorderlingen af met een serie van zes duels zonder zege. PEC Zwolle werd voor de tweede keer dit seizoen verslagen (1-3). Daardoor klom FC Groningen over de ploeg uit Overijssel heen naar een plek net onder de subtop.

In een levendige eerste helft dwongen beide ploegen meteen al veel kansen af. Alleen Alexander Sörloth kwam namens FC Groningen tot scoren. De Noorse nieuwkomer kopte in de zeventiende minuut raak nadat hij in een luchtduel doelman Mickey van der Hart te slim en te snel af was (0-1). Sörloth kwam daarbij ongelukkig op zijn hand terecht. Vijf minuten na zijn openingsgoal, die door PEC Zwolle vergeefs werd aangevochten wegens 'afhouden' van de keeper, moest Sörloth naar de kant. Danny Hoesen was zijn vervanger.

Met name Bryan Linssen verzuimde FC Groningen nog voor de rust op een grotere voorsprong te zetten. Hij verprutste onder meer in de 38e minuut een vrije schietkans. PEC Zwolle kwam in de eerste helft ook een paar keer in scoringspositie. Dirk Marcellis (paal), Queensy Menig, Thomas Lam en Kingsley Ehizibue (reddingen van doelman Sergio Padt) troffen echter net geen doel.

Na de rust zorgde Lam met een rake kopbal, uit een voorzet van Wout Brama, even voor een evenwichtige stand (1-1). Zes minuten later bracht Michael de Leeuw de bezoekers opnieuw op voorsprong, met dank aan een fraaie hakbal van Hoesen (1-2). Laatstgenoemde miste daarna eerst een grote kans op de beslissende treffer, maar maakte die fout in de 77e minuut met een trefzekere inzet uit een voorzet van invaller Oussama Idrissi meer dan goed, 1-3.

Nieuws

Meest gelezen

menu