PEC Zwolle viert eerste punt en eerste goal tegen Sparta: 1-1

PEC Zwolle viert eerste punt en eerste goal tegen Sparta: 1-1 ANP

PEC Zwolle is niet langer zonder punt en zonder treffer in de Eredivisie. De thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam eindigde in 1-1. Beide teams streden vol overgave voor de winst, maar konden het gebrek aan kwaliteit niet verbloemen.

Gesteund door de fanatieke aanhang begon PEC Zwolle vol goede moed aan het duel, maar de thuisploeg kreeg al in de 1e minuut een grote domper te verwerken. Uit een fraaie voorzet van Aaron Meijers kopte Vito van Crooy (ex-PEC Zwolle) raak: 0-1.

PEC sloeg echter snel terug. Na een behendige individuele actie van Yuta Nakayama langs de achterlijn kon Daishawn Redan de bal achter doelman Maduka Okoye schieten: 1-1. Het was de eerste treffer voor de Zwollenaren in deze competitie.

Kleine kansen

PEC bleef daarna Sparta onder druk zetten, al moest doelman Kostas Lamprou nog wel redding brengen op een vrije trap van Mohammed Osman. Vlak voor de rust ontsnapte Sparta aan een achterstand. Okoye keerde een kopbal van Gervane Kastaneer, waarna Michaël Heylen voorkwam dat de PEC-spits in de rebound alsnog tot scoren kon komen.

Na de rust kregen beide ploegen een paar kleine kansen op de overwinning. Mede dankzij doelman Lamprou hield PEC Zwolle het eerste punt vast. In de slotfase was Eliano Reijnders met een fraaie omhaal nog dicht bij een zege voor de thuisclub.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu