PKC pakt de winst na foutenfestival in Winsum (PKC 3 - 2 V.V. Winsum) | amateurvoetbal Drenthe en Groningen

Het amateurvoetval in Noord-Nederland is weer losgebarsten. Bewerking: DVHN

V.V. Winsum is door een 2-3 nederlaag afgezakt naar de gedeelde laatste plaats. Lang zag het daar niet naar uit, want voor de pauze was Winsum de bovenliggende partij.

In het laatste half uur profiteerde een toen energiek PKC van de fouten van Winsum. Bert Vos is zonder twijfel één van de succesvolste trainers van het Noordelijk amateurvoetbal. De ervaren coach heeft een indrukwekkende erelijst met vele promoties en titels. Maar dit seizoen wil het niet vlotten met v.v. Winsum.

'Nee ga jij maar voor'

Het vele puntverlies komt vaak wat sneu en in de slotfase tot stand, zo ook in het duel tegen PKC. Vos was duidelijk en niet mals voor zijn team toen hij van het winderige veld stapte: ,,Ontzettend domme goals krijgen wij tegen. Het eerste doelpunt is een kwestie van: ‘Nee ga jij maar voor. In mijn bescheidenheid, laat ik de bal voor jou’. PKC gaat ermee vandoor en maakt gelijk, terwijl we zo lekker in de wedstrijd zaten.

Bij de tweede goal van PKC denkt onze keeper: ‘Verrek, daar komt een schot, dat had ik toch niet verwacht.’ En bij de derde spelen we een halve blinde bal naar voren, omdat je bang bent dat je de bal verliest. En inderdaad, omdat je niet kijkt, gebeurt dat dan. Dan solliciteer je er ook naar. In de slotfase moeten we de ruimtes beter bespelen. Gewoon een hele slechte manier om te verliezen.’’

Laconiek verdedigen

Winsum was voor de rust de minst slechte ploeg van de twee. Routinier Rick Schaaphok was, zoals altijd, dreigend en lastig. Heinze Andringa, de mee naar voren getrokken verdediger, brak met een knappe actie de wedstrijd open. Hij strafte laconiek verdedigen van Giovanni Salvo keurig af: 1-0. Tijs Mulder was dichtbij een verdubbeling van de voorsprong. Vele overtredingen en blessurebehandelingen stokten het spel voortdurend en PKC was slechts tweemaal dreigend. Al snel via Tiuri Schieving en kort voor de thee door de watervlugge Davy Wilkens.

Wankel als een kalf

Er leek in het tweede bedrijf aanvankelijk niets aan de hand voor Winsum. Na een knappe aanval kegelde Raul Seano Bello over het doel van Bjorn Groninger. De eerst zo solide verdediging van Winsum oogde plotseling wankel als een pasgeboren kalfje. Een gruwelijk misverstand tussen Andringa en Marcel Pannekoek werd afgestraft door Salvo wiens voorzet werd binnen geknikt door Tiuri Schieving.

Schieving, die in een Amerikaans universiteitsteam speelde, viel tot dan vooral op door overtredingen en de aanwezigheid bij opstootjes. Winsum kwam snel weer op voorsprong toen Wouter Bloem klungelen van Nick Berends afstrafte: 2-1. Bloem: ,,We komen twee keer goed op voorsprong, maar blijkbaar lukt het ons niet om door te knallen. We trainen veel op kunstgras en dan is dit veld zwaar voor ons. Echt heel zuur deze nederlaag.’’

Blunder van de keeper

Als niet te verdelgen onkruid kwam PKC opnieuw terug. Simon Schreiber kwam in de ploeg en legde binnen 60 tellen met zijn eerste actie de bal panklaar voor Jiven Vroom, die van 30 meter raak knalde. Het schot was fraai, maar doelman Meijer stond op het verkeerde been en had meer moeten doen. Dat vond Vroom ook: ,,De keeper stapte net de verkeerde kant op, lekker voor mij. Voor rust waren we

heel slap.’’ In die rust voorspelde supporter Erik Bierling het al: ,,Conditioneel krijgen ze het in de eindfase moeilijk.’’ En zo was het. PKC was plots een ronkende motor met een eindsprint. Schieving kogelde de bal op de lat. Handrit Hoxhaj was de man die de 2-3 op het scorebord bracht. Na een fraaie dribbel schoot hij met de precisie van een neurochirurg raak.

Terechte zege met mooie goals

Trainer Bennie de Jong was uiteindelijk tevreden: ,,We speelden mat en dan komt er irritatie in de ploeg. In de rust hebben we gezegd, je taak uitvoeren, de duels winnen en we hebben het iets anders neergezet. Ik vond het een terechte zege met hele mooie goals. Als we in het linker rijtje eindigen doen we het fantastisch.’’

Nieuws

Meest gelezen

menu