PSV blijft kalm tegen Excelsior

PSV blijft kalm tegen Excelsior ANP

PSV heeft woensdagavond optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van Ajax dinsdagavond tegen Heracles. Op Woudenstein versloeg de regerend landskampioen Excelsior met 3-1. Het verschil met eredivisiekoploper Ajax is nu nog slechts één punt.

PSV-trainer Phillip Cocu herinnerde zijn ploeg in de voorbereiding aan het onnodige gelijkspel tegen de Rotterdammers eerder dit seizoen. In oktober gaf zijn elftal voor eigen publiek de zege in de slotseconde nog weg (1-1).

In Rotterdam kwam kwam PSV woensdagavond snel op voorsprong. Assistkoning Andrés Guardado plaatste de bal op de hoofd van topscorer Luuk de Jong die raakt kopte.

Orde op zaken

Trainer Alfons Groenendijk van Excelsior offerde voor het duel met de titelverdediger een aanvaller (Stanley Elbers) op maar had waarschijnlijk niet bedacht dat zijn spelers op balbezit moesten spelen. Na de snelle voorsprong gaf PSV het initiatief uit handen en was het de thuisploeg die regelmatig gevaarlijk werd maar niet zuiver was in de afronding. Jeff Stans en Adil Auassar kregen grote kansen voor de gelijkmaker.

Direct na rust stelde de landskampioen orde op zaken. Jorrit Hendrix stond aan de basis van zijn eigen treffer. De middenvelder die dit seizoen een basisplaats afdwong forceerde het balverlies bij de tegenstander. En nadat Luigi Bruins er niet in slaagde om goed uit te verdedigen belandde de bal voor de voeten van Hendrix die prachtig in de kruising schoot. Luciano Narsingh bouwde de voorsprong verder uit. De linksbuiten die wederom een basisplaats had gekregen van Cocu snelde tegenstander Daan Bovenberg en scoorde voor de derde opeenvolgende keer in een competitiewedstrijd. PSV had het doelsaldo nog verder kunnen opvijzelen maar Jürgen Locadia en invaller Jetro Willems slaagden niet.

Excelsior kreeg de eretreffer in de slotfase maar noteerde de vijfde nederlaag op rij en blijft op de vijftiende plaats staan in de competitie.

Nieuws

Meest gelezen

menu