PSV heeft muntjesgooiers in beeld

PSV heeft muntjesgooiers in beeld ANP

PSV heeft tot dusver drie supporters gesproken die zich dinsdag op het Plaza Mayor in Madrid hebben misdragen tegenover bedelende zigeunervrouwen. Het drietal is uitgenodigd voor een sanctiegesprek, liet directeur Toon Gerbrands vrijdag weten. Twee andere betrokkenen die duidelijk herkenbaar in beeld zijn geweest, hoopt de club nog op te sporen.

Fans van PSV die in Madrid waren voor de return van de achtste finale in de Champions League tegen Atlético, gooiden dinsdag muntjes naar de vrouwen. Eén supporter stak een bankbiljet in brand voor hun ogen. Beelden van het wangedrag gingen de hele wereld over en zorgden voor veel verontwaardiging.

PSV heeft inmiddels contact gehad met het Openbaar Ministerie en afgesproken dat er wordt meegewerkt als vanuit Spanje een rechtshulpverzoek komt om de daders aan te pakken.

,,Deze kleine groep mensen heeft PSV als club veel schade berokkend. Dat doet ons pijn'', zei Gerbrands vrijdag in een toelichting. ,,Ook voor de 3800 supporters die ons gesteund hebben en zich volgens de Spaanse politie uitstekend hebben gedragen, komt dit hard aan. Zij worden onterecht geassocieerd met dit verwerpelijke gedrag. PSV had een goed imago en dat heeft de afgelopen dagen een deuk opgelopen. We hopen te gaan bewijzen dat dit een eenmalig verschrikkelijk incident is geweest.''

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu