PSV legt Duitse linksback Max voor 4 jaar vast

PSV legt Duitse linksback Max voor 4 jaar vast ANP

PSV heeft linkervleugelverdediger Philipp Max overgenomen van FC Augsburg. De voormalige Duitse jeugdinternational ondertekent in Eindhoven een contract voor vier seizoenen. "Ik wil om de prijzen gaan spelen. Dat is de reden waarom ik voor PSV heb gekozen", liet de 26-jarige Duitser weten.

Max speelde in de jeugdopleiding van Bayern München. Hij maakte in 2014 zijn profdebuut voor Schalke 04. Via Karlsruhe SC kwam hij in 2016 bij Augsburg terecht, waar hij uitgroeide tot een vaste waarde.

"Philipp is een aanvallende back die zijn positie invult zoals wij dat graag zien", gaf technisch manager John de Jong van PSV te kennen. "Zijn ontwikkeling hebben we goed gevolgd. Inmiddels heeft hij bijna 150 duels in de Bundesliga achter zijn naam en nu ontstond er een mogelijkheid om hem te halen. We zijn blij dat het is gelukt. Phillipp voegt naast zijn verdedigende kwaliteiten en drang naar voren ook routine toe en dat kunnen wij goed gebruiken."

De net over de grens bij Venlo geboren Max arriveerde dinsdag in Eindhoven en doorstond in de avonduren de medische keuring. Woensdag trainde hij al mee onder leiding van de Duitse trainer Roger Schmidt. "Zijn manier van voetbal spreekt me erg aan. Net als de club PSV. Ze spelen hier altijd om de prijzen en dat wil ik ook. Het totaalplaatje klopt voor mij. Ik heb er ontzettend veel zin in."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu