PSV nog zonder Guardado

PSV nog zonder Guardado ANP

Koploper PSV treedt zaterdag in de eredivisietopper tegen Heracles Almelo aan zonder Andrés Guardado. De Mexicaanse middenvelder is zo goed als hersteld van zijn hamstringblessure, maar de competitiewedstrijd tegen de verrassende nummer drie komt toch nog te vroeg. Trainer Phillip Cocu wil Guardado wel graag woensdag opstellen in de belangrijke Champions Leaguewedstrijd tegen Atlético Madrid.

Volgens Cocu is het risico om Guardado zaterdagavond al te laten spelen nog te groot. ,,Hij kan al veel arbeid verrichten, maar bereidt zich voor op de wedstrijd van woensdag. Dat was ook vanaf het begin het duel waar hij zich op richtte. Andrés kent zijn eigen lichaam erg goed, ik ga ervan uit dat hij er woensdag bij is'', aldus de trainer op de website van de Eindhovense club.

Maxime Lestienne is volledig hersteld van zijn kuitblessure, maar doet nog niet mee tegen Heracles. De Belgische aanvaller maakt vrijdagavond zijn eerste speelminuten bij de beloften.

De wedstrijd tegen Heracles wordt een serieuze test, meent Cocu. ,,Heracles maakt een geweldig seizoen door. Het is een goed georganiseerde ploeg, fysiek sterk en ze hebben veel loopvermogen in huis.'' De trainer denkt niet dat zijn spelers al met hun hoofd bij woensdag zijn. ,,Ik heb tot nu toe nog niets over Atlético gehoord in de groep. We zijn in een fase beland dat het belang van de competitie bij iedereen duidelijk is. De overtuiging is er dat we niet zomaar 5 procent minder kunnen geven. Dat realiseren de spelers zich maar al te goed.''

Nieuws

Meest gelezen

menu