PSV schudt Feyenoord van zich in De Kuip

PSV schudt Feyenoord van zich in De Kuip ANP

PSV heeft zondag de titelaspiraties van Feyenoord op een laag pitje gezet. Voor het eerst sinds 2009 won de ploeg uit Eindhoven de onderlinge competitiewedstrijd in De Kuip: 0-2. PSV sloeg daarmee op de ranglijst een gaatje van vijf punten met de Rotterdamse ploeg, die zodoende in de tweede seizoenshelft voor een zware inhaalrace staat. De achterstand van Feyenoord op koploper Ajax bedraagt al acht punten.

Na een matte eerste helft ontbrandde de topper kort na rust toen PSV de leiding nam. De jarige Héctor Moreno, die zijn 28e verjaardag vierde, tikte bij de tweede paal een voorzet van Davy Pröpper achter doelman Kenneth Vermeer (0-1). Die openingstreffer bracht eindelijk leven in De Kuip, waar de toeschouwers in de eerste helft weinig te genieten hadden. Wat schoten van Tonny Vilhena en Miquel Nelom en een grote kans voor Michiel Kramer, die een prachtige voorzet van Vilhena hoog over knalde, dat was het wel wat Feyenoord betreft.

Aan de andere kant had het geslepen spelende PSV een paar gevaarlijke momenten in de tegenstoot. Gastón Pereiro kon na balverlies van Rick Karsdorp zo doorlopen naar het Rotterdamse doel, maar knalde hoog over. Jürgen Locadia stuitte twee keer op Vermeer. PSV speelde zoals het ook vaak doet in de Champions League: geduldig, rustig wachtend op het juiste moment om toe te slaan. Dat moment ontstond plotseling aan het begin van de tweede helft uit een spelhervatting. Pröpper kapte Nelom uit en gaf de bal strak voor het doel. De Mexicaanse verdediger Moreno reageerde attent bij de tweede paal.

Feyenoord moest daarna in de achtervolging, maar deed dat zonder al te veel overtuiging. Kramer werd in de spits nauwelijks bereikt en Elia had het op links lastig met de felle Santiago Arias, die al vroeg in de wedstrijd geel kreeg, maar desondanks zonder problemen overeind bleef. Met Lex Immers en Anass Achahbar als extra spits probeerde Van Bronckhorst een slotoffensief te ontketenen, maar de beslissing viel aan de andere kant. Invaller Luciano Narsingh zorgde ervoor dat PSV voor het eerst in bijna 6,5 jaar weer eens won in De Kuip.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu