PSV simpel langs onmachtig FC Groningen

FC Groningen heeft de vierde nederlaag op rij geleden. In Euroborg ging het met 3-0 onderuit tegen PSV. Daarvoor had het verloren van achtereenvolgens AZ (4-1), Ajax (2-1) en FC Twente (2-0).

PSV nam al in de zevende minuut de leiding door Jetro Willems. De linksback scoorde met een afstandsschot dat van richting werd veranderd. Doelman Sergio Padt was daardoor kansloos. Naar mate de eerste helft verstreek groeide FC Groningen beter in de wedstrijd, zonder kansen te kunnen creëren.

De amusementswaarde was voor de rust gering, want nadat ze op voorsprong waren gekomen deden de Eindhovenaren alleen nog het strikt noodzakelijke. In de eerste fase na de pauze deed PSV er een schepje bovenop en dat leidde in de vijftigste minuut tot 0-2 door Davy Pröpper, op maat bediend door Jürgen Locadia.

Vlak daarop was het bijna 0-3, maar de inzet van Marco van Ginkel caramboleerde via Padt tegen de paal. PSV schakelde weer terug naar een lagere versnelling, miste ook nog wat kansen en FC Groningen was onmachtig. De 0-3 kwam er in de slotfase toch nog. Locadia passeerde Padt met een diagonale uithaal.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu