PSV-speler Hendrix heeft zeker het 'ouwehoeren' gemist

PSV-speler Hendrix heeft zeker het 'ouwehoeren' gemist ANP

PSV-speler Jorrit Hendrix voelt zich bij zijn club weer een beetje in zijn element nu er weer gezamenlijk, in kleine groepjes, mag worden getraind in Eindhoven. "Ik was blij toen ik hoorde dat het weer mocht", laat hij op de website van de Brabantse club weten. "Op een gegeven moment word je gewoon gek van constant in je eentje trainen, hardlopen of wat spelen met de bal. Het is niet alleen fijn om weer samen op een veld te staan, maar ook om een beetje te kunnen ouwehoeren met elkaar. Dat heb ik de afgelopen weken zeker gemist."

De huidige coronacrisis heeft ook bij Hendrix veel los gemaakt. Het afbreken en daarna het beëindigen van de competitie zorgden voor de nodige hoofdbrekens. "De spanning viel eigenlijk helemaal weg. Soms is dat wel lekker, maar na een week of twee wilde ik het normale leven weer oppakken. Het duurde maar en duurde maar. Ondertussen zie je de situatie steeds erger worden. Ik heb het geluk dat ik van dichtbij niets heb meegemaakt, maar hier en daar hoor je wel hoe erg het kán zijn."

Hendrix maakt zich naar eigen zeggen niet echt zorgen over het voetbal. "Het is meer de orde van de dag. Je hoort hoeveel inkomsten clubs mislopen en natuurlijk wordt daar over gesproken. Wij als spelersgroep doen dat met de club ook over bijvoorbeeld onze salarissen. Het kan daarnaast gevolgen hebben op lange termijn. Denk aan jongens die uit hun contract lopen of bijna einde contract zijn. Maar laat vooropstaan dat gezondheid het allerbelangrijkste is."

Nieuws

Meest gelezen

menu