PSV veroordeelt wangedrag in Madrid scherp

PSV veroordeelt wangedrag in Madrid scherp ANP

In scherpe bewoordingen heeft PSV-directeur Toon Gerbrands afstand genomen van de personen die dinsdag in de binnenstad van Madrid enkele incidenten hebben veroorzaakt. De topman van de landskampioen liet woensdag op de website van PSV weten dat de club er alles aan zal doen om de daders op te sporen. ,,PSV zal passende maatregelen treffen en daarbij mag worden gedacht aan stadionverboden of ergere sancties'', betoogde Gerbrands. ,,Als we deze mensen hebben gevonden, hebben ze een mega probleem.''

In de aanloop naar de (op strafschoppen verloren) return tegen Atlético Madrid in de Champions League misdroegen enkele Nederlanders zich in Madrid ten opzichte van een aantal vrouwelijke bedelaars. ,,Als club willen wij ons hier volledig van distantiëren. Dit zijn niet de normen en waarden die wij uitdragen. Laat duidelijk zijn dat wij niets met deze mensen te maken willen hebben. Zij horen niet bij onze club thuis'', gaf Gerbrands te kennen.

María Dancausa Treviño, een soort commissaris van de koning in de regio Madrid, veroordeelde het gedrag van deze 'supporters' eveneens op felle toon. Ze noemde het triest en ziekelijk dat supporters arme kwetsbare daklozen beledigen en uitlachen. Dit werpt volgens haar een schaduw over de sport.

De Madrileense politie hield zes PSV-supporters aan die zich na de wedstrijd rond middernacht in het centrum van de Spaanse hoofdstad zouden hebben misdragen. De zes behoorden tot een groep van naar schatting tweehonderd Nederlanders die in Madrileense cafés de wedstrijd hadden gevolgd omdat ze geen kaartjes hadden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu