PSV verslaat FC Groningen in Euroborg

PSV verslaat FC Groningen in Euroborg ANP

PSV stevent voortvarend af op de naderende competitiekraker met titelconcurrent Ajax. De Eindhovenaren boekten zaterdagavond bij FC Groningen hun tiende eredivisieoverwinning op rij: 0-3. De topper op 20 maart in het Philips Stadion wordt zodoende steeds belangrijker in de strijd om het kampioenschap.

Het begin van de wedstrijd op het slechte veld in de Euroborg was veelbelovend. PSV kwam al na zeven minuten op voorsprong door een doelpunt van Jetro Willems. De linksback was weer eens mee naar voren geslopen en kreeg op de rand van het strafschopgebied alle ruimte om te schieten. Omdat zijn schot van richting werd veranderd door Hans Hateboer was doelman Sergio Padt van FC Groningen kansloos. In het vervolg van de eerste helft wist PSV echter geen serieuze kansen meer af te dwingen.

De thuisploeg kon de Groningse toeschouwers niet verwennen. Trainer Erwin van de Looi had na drie nederlagen op rij het scorend vermogen van Michael de Leeuw en Danny Hoesen op de bank gelaten. Ook zijn nieuwe voorhoede met Bryan Linssen en Alexander Sörloth zorgde echter niet voor doelpunten. Het publiek in de Euroborg schreeuwde halverwege de eerste helft om een strafschop na een ingreep van doelman Jeroen Zoet in een duel met Hedwiges Maduro, maar scheidsrechter Pol van Boekel zag geen overtreding.

Overtuigender

Na rust was PSV een stuk overtuigender. Na een goed uitgevoerde aanval scoorde Davy Pröpper prachtig door een voorzet van Jürgen Locadia uit de lucht te halen en raak te schieten. Marco van Ginkel was vrijwel direct daarna dicht bij de derde PSV-treffer, maar zijn schot werd door Padt via de paal naast getikt. Padt kon niet voorkomen dat Locadia in de slotfase van afstand hard en geplaatst raak schoot (0-3).

Behalve de indrukwekkende reeks zeges is PSV nu ook al vijf competitieduels zonder tegentreffer. De laatste keer dat doelman Zoet werd gepasseerd in de eredivisie was tegen De Graafschap, eind januari. Ajax moet zondag in Tilburg van Willem II winnen om in het spoor te blijven van de titelverdediger.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu