Palermo is al toe aan zesde trainer

Palermo is al toe aan zesde trainer ANP

Bij de Italiaanse voetbalclub Palermo is het dit seizoen een komen en gaan van trainers. Voor de zesde keer staat een nieuw gezicht voor de spelersgroep. Giovanni Tedesco heeft voorlopig de leiding over de Siciliaanse ploeg, die veertiende staat in de Serie A.

De trainerscarrousel bij Palermo begon begin november, toen Giuseppe Iachini was ontslagen. Zijn opvolger Davide Ballardini moest begin januari ook vertrekken. De flamboyante voorzitter Maurizio Zamparini, onder wiens leiding al tal van trainers sneuvelden op Sicilië, stelde de Argentijnse oud-international Guillermo Barros Schelotto aan als nieuwe hoofdtrainer. Omdat diens papieren echter niet in orde waren, moest Zamparini noodmaatregelen treffen.

Met technisch manager Fabio Viviani als interim-trainer op de bank verloor Palermo met 4-0 bij Genoa, jeugdtrainer Giovanni Bosi leidde de roze brigade zondag naar een royale zege op Udinese (4-0). Toch overtuigde dat Zamparini blijkbaar niet voldoende, want nu is Tedesco aangesteld om als hoofdtrainer te fungeren, zolang Barros Schelotto zijn papiertjes niet op orde heeft.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu