Piek en Muskens missen toernooiwinst

Piek en Muskens missen toernooiwinst ANP

Badmintonsters Selena Piek en Eefje Muskens hebben het Grand Prix Gold-toernooi in het Indiase Lucknow niet kunnen winnen. Het Nederlandse duo verloor de finale van het dubbelspel tegen het Zuid-Koreaanse koppel Jung Kyung-eun en Shin Seung-chan: 15-21 13-21.

Piek en Muskens verrasten zaterdag nog met winst in de halve finales op het als eerste geplaatste koppel Chang Ye-na en Lee So-hee, eveneens afkomstig uit Zuid-Korea. De Nederlandse speelsters toonden daarmee aan dat ze steeds dichter tegen de wereldtop aanleunen. Piek en Muskens staan inmiddels achtste op de wereldranglijst en maken grote kans op deelname aan de Olympische Spelen in Rio.

Het Nederlandse koppel verloor tot aan de finale geen game, maar had in de strijd om het goud geen passend antwoord op het Koreaanse spel. ,,Zo scherp als wij in de halve finale waren, zo scherp waren de Koreanen nu'', zei Piek. Na 39 minuten was de wedstrijd voorbij. ,,Een teleurstellend einde van een mooi toernooi. De Koreanen waren erg goed en gaven ons een 'hard time on court'.''

Het duo speelt volgende week de Nederlandse kampioenschappen in het topsportcentrum van Almere. Piek en Muskens verdedigen daar hun titel.

Nieuws

Meest gelezen

menu