PieperCross Westerkwartier in Opende. Met nationale enduro-top in westrijd Dutch Cross Country Series

Foto ter illustratie. Foto: Pixabay

In Opende wordt zaterdag 23 en zondag 24 oktober de PieperCross Westerkwartier verreden. Dit is een motorsportevenement, bestaande uit een mix van motorcross-enduro-off road en trial.

Het wedstrijdprogramma wordt zaterdag om 14.00 uur afgetrapt met een wedstrijd in de Dutch Cross Country Series. De verwachting is dat de crème de la crème van de Nederlandse enduro-rijders aan de start verschijnt.

Zondagmiddag staat een regionale crosscountry-wedstrijd op het programma. In deze open klasse kunnen alle licentiehouders een gooi doen naar de winst en daarmee het clubkampioenschap van MC Sportlust uit Houtigehage.

Boomstammen, buizen en rotsen

Plaats van handeling is een 10 kilometer lang gelegenheidscircuit aan de Poelbuurt in Opende. Met onder meer (al dan niet natuurlijke) obstakels zoals boomstammen, buizen en rotsen.

De PieperCross Westerkwartier wordt voor de derde keer verreden. De wedstrijd werd twee keer uitgesteld vanwege de coronacrisis. Publiek heeft gratis toegang tot het motorsportevenement.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu