Platini haalt uit naar Blatter

Platini haalt uit naar Blatter ANP

Sepp Blatter is verantwoordelijk voor de val van Michel Platini. Dat zegt de geschorste Franse voorzitter van de UEFA vrijdag in de Franse sportkrant l'Equipe. ,,Alles is in werking gezet door Blatter. Hij wilde mij kapotmaken'', aldus de voormalige voetbalvedette, die zich donderdag definitief terugtrok voor de voorzittersverkiezing van de FIFA. ,,Blatter wilde niet dat ik naar de FIFA zou gaan en heeft me vaak genoeg gezegd dat ik zijn laatste scalp zou zijn. Tegelijkertijd is hij net zo diep gevallen.''

Platini en FIFA-voorzitter Blatter zijn voor acht jaar geschorst. Een dubieuze betaling van 1,8 miljoen euro van Blatter aan Platini in 2011 kon volgens de ethische commissie van de FIFA niet door de beugel.

Platini stelde zich afgelopen najaar kandidaat voor het voorzitterschap, maar zijn schorsing zorgde ervoor dat hij niet actief aan de slag kon om stemmen te winnen. De oud-aanvoerder van het Franse elftal vindt zelf dat hij onrechtvaardig is behandeld en is naar het hof van sportarbitrage CAS gestapt om zijn schorsing ongedaan te krijgen.

Nieuws

Meest gelezen

menu