Platini krijgt groen licht en gaat in beroep

Platini krijgt groen licht en gaat in beroep ANP

Nu Sepp Blatter en Michel Platini zijn bijgepraat over het besluit van de ethische commissie van de FIFA om de voetbalbazen acht jaar te schorsen, gaat Platini direct in beroep. De Franse UEFA-baas wilde dat al eerder, maar moest wachten op de toelichting.

De FIFA meldde zaterdag dat de FIFA-baas en de UEFA-voorman volledig zijn geïnformeerd over het hoe en waarom van de schorsing. Kort daarna liet Platini's advocaat Thibaud Ales weten dat zijn cliënt maandag naar de kamer van beroep bij de wereldvoetbalbond stapt. ,,We zullen de motivatie lezen en analyseren'', aldus Ales tegen de Franse sportkrant L'Équipe.

Ook Blatter kondigde al aan dat hij naar de beroepscommissie zal stappen om zijn schorsing aan te vechten. Als dat niet helpt, stapt de gevallen FIFA-baas naar het sporttribunaal CAS of de Zwitserse rechtbank, zei hij in december. Toen besloot de tuchtkamer de twee hoge voetbalbazen te schorsen, omdat ze de FIFA-regels hebben overtreden. Een dubieuze betaling van 1,8 miljoen euro van Blatter aan Platini in 2011 kon volgens de ethische commissie van de voetbalbond niet door de beugel.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu