Platini trekt kandidatuur voorzitterschap in

Platini trekt kandidatuur voorzitterschap in ANP

Michel Platini wordt niet de opvolger van Sepp Blatter als voorzitter van de wereldvoetbalfederatie FIFA. De Franse oud-international, die de UEFA al een aantal jaren leidt, heeft zijn kandidatuur donderdag officieel ingetrokken.

Platini kwam in opspraak door een dubieuze nabetaling van 1,8 miljoen euro door Blatter wegens verleende diensten als adviseur. De ethische commissie van de FIFA zette daar grote vraagtekens bij en schorste Platini, evenals Blatter, voor acht jaar. De voormalige vedette ontkent iets verkeerd te hebben gedaan en tekende beroep aan bij het hof van arbitrage (CAS) in Lausanne.

De functie van FIFA-preses, die op 26 februari wordt gekozen, heeft hij niettemin uit zijn hoofd gezet omdat het er niet naar uit ziet dat zijn zaak tijdig zal zijn afgehandeld. ,,Ik trek mijn kandidatuur in. Ik kan niet doorgaan. Ik heb niet de tijd en de de financiële middelen om de kiezers op te zoeken, met de mensen te praten en me te profileren tegenover de anderen'', zei de zestigjarige Platini tegen het Franse sportmedium L'Equipe. ,,Bye bye FIFA.''

Nieuws

Meest gelezen

menu