Donar-speler Willem Brandwijk voorspelt: play-offs worden extra spannend dit jaar. Om te beginnen dinsdagavond in de derby tegen Aris

Het is begin mei en dat betekent play-off-tijd in het basketbal. Donar opent het kampioensbal tegen streekgenoot Aris Leeuwarden. ,,Het zal extra spannend worden dit jaar’’, verwacht de Groningse krachtpatser Willem Brandwijk.

Een spetterende dunk van Donar-speler Willem Brandwijk. Dinsdagavond barsten de play-offs voor Donar los met een wedstrijd tegen Aris uit Leeuwarden.

Een spetterende dunk van Donar-speler Willem Brandwijk. Dinsdagavond barsten de play-offs voor Donar los met een wedstrijd tegen Aris uit Leeuwarden. Foto: Jan Kanning

Coach Matthew Otten schetste zijn spelers al eens wat het betekent voor een team als je kampioen wordt. De 40-jarige Amerikaanse Nederlander smaakte zelf eenmaal het genoegen. Als speler van Donar greep hij in 2010 onder aanvoering van coach Marco van den Berg de landstitel. ,,Je wordt vrienden voor het leven’’, zegt Otten, die onder meer nog nauwe contacten onderhoudt met de toenmalige spelverdeler Matt Bauscher.

Nieuws

menu