Podiumplek voor Tibor del Grosso uit Eelde, hij wint zilver op het NK tijdrijden

Tibor del Grosso op weg naar het zilver bij de junioren op het NK tijdrijden Foto: Sportfoto

Wielrenner Tibor del Grosso uit Eelde is tweed in Ulvenhout. Bij de junioren was Loe van Belle uit Zoetermeer over 25 kilometer één tel sneller.

Del Grosso was afgelopen winter Nederlands kampioen in het veld en in 2019 Nederlands kampioen op de weg bij de nieuwelingen. ,,Ik had wel gehoopt om mee te doen om de podiumplaatsen. Als je dan met zo’n klein verschil verliest, dan baal je wel en vraag je jezelf af of je het ergens hebt laten liggen. Maar de winnaar zal ook zijn foutjes gemaakt hebben. We moeten het ermee doen’’, aldus de jongere broer van Bodi del Grosso, die vorige maand brons won op het NK op de weg voor beloften op de VAM-berg.

Stijgende lijn

De jongste Del Grosso zet binnenkort tevreden een punt achter zijn korte wegseizoen. ,,Er komt voor mij een belangrijke veldritwinter aan. Als eerstejaars kon ik al goed van voren meedoen bij de junioren en ik hoop die stijgende lijn verder door te trekken. Als het heel voorspoedig verloopt, kan ik aan het einde van de winter kijken wat de mogelijkheden voor me zijn.”

Daarmee hint hij voorzichtig op een eventuele profloopbaan. ,,Maar als het aan mij ligt, blijf ik de weg er voorlopig wel bij doen. Ik denk dat ik laat zien dat ik die combinatie prima kan.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu