Handbalteam Hurry-Up uit Zwartemeer trekt voor komend seizoen de Portugese doelman David Ferreira en Brent Riksten van E & O uit Emmen aan

Handbalclub JD Techniek Hurry-Up uit Zwartemeer heeft met de Portugese doelman David Ferreira en opbouwer Brent Riksten van Oosting E & O twee spelers voor het nieuwe seizoen vastgelegd.

De Portugese doelman David Ferreira in actie.

De Portugese doelman David Ferreira in actie.

Ferreira gaat samen met de Kroaat Boris Tot het doel verdedigen van het Drentse BeNe-League-team. De Portugees vult de plek in van Sven Hemmes, die met handballen op het hoogste niveau is gestopt. Ferreira komt over van A D Sanjoanense, dat uitkomt in de hoogste Portugese divisie.

De 21-jarige keeper was vorige week op proef in Zwartemeer en liet een goede indruk achter. ,,David is een groot talent met geweldige reflexen en heeft een andere stijl dan Boris Tot. Beide keepers beschikken over een winnaarsmentaliteit. Ik verwacht dat ze elkaar goed zullen aanvullen”, zegt manager en oud-doelman Manuel Kremer.

Ferreira heeft een eenjarig contract getekend met met een optie tot verlenging. Verder worden de jonge keepers Senn Rijsdijk en Jorick Pol aan de selectie toegevoegd.

Brent Riksten

Hurry-Up heeft zich verder versterkt met de 18-jarige Brent Riksten, die overkomt van buurman E & O uit Emmen. Het Drentse talent kan zowel op de linkerhoek als de middenopbouw spelen. ,,Brent is een groot talent uit deze regio en heeft zich de laatste tijd enorm goed ontwikkeld bij E&O’’, zegt coach Joop Fiege. ,,Wij willen hem graag de kans geven om in de BeNe-League zijn kunsten te vertonen.”

Riksten maakt net als Sander Bos, die al langer voor E & O speelt, deel uit van Jong Oranje. ,,Ik kijk erg uit naar dit nieuwe avontuur. De ambities in Zwartemeer spreken mij enorm aan en door met betere spelers te trainen hoop ik mij verder te ontwikkelen”, stelt hij. Riksten begon te handballen bij VAKO, uit zijn geboortedorp Vries. Later kwam hij via Unitas bij E & O terecht.

Opvolger van Suelmann in huis

De club uit Zwartemeer verlengde verder de contracten van Sander Bos, Harm Meijer en Ruben Fiege. Bos (19) komt uit de jeugd van de club en timmert de laatste jaren behoorlijk aan de weg. Volgens Hurry-Up heeft het team met Bos de opvolger van Ronald Suelmann al in huis. Mister Hurry-Up en aanvoerder Suelmann zette na het afgelopen seizoen een punt achter zijn imposante handbalcarrière. Bos kan als linkshandige speler uit de voeten op de rechterhoek en opbouwpositie.

Meijer kwam in 2018 over van Unitas uit Rolde. Hij greep zijn kans en kon al snel op een basisplaats rekenen. Hij staat als linkshandige rechterhoekspeler vooral bekend om zijn snelheid en doelgerichtheid. Ruben Fiege behoort al jaren tot de kern van Hurry-Up. De oudste zoon van coach Joop Fiege is een zeer nuttige dekkingsspecialist bij de Zwartemeerders. Eind juli begint de ploeg aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu