Powell grijpt naast WK-goud

Powell grijpt naast WK-goud ANP

Atleet Asafa Powell heeft vrijdag (lokale tijd) bij de WK indoor in het Amerikaanse Portland naast zijn eerste gouden medaille op de 60 meter gegrepen. De Jamaicaan, voormalig wereldrecordhouder op de 100 meter, moest in de finale zijn meerdere erkennen in de twintigjarige Amerikaan Trayvon Bromell. De winnaar finishte in 6,47 seconden en was daarmee iets sneller dan Powell (6,50). Ramon Gittens (6,51) uit Barbados pakte brons.

Powell liet eerder in het toernooi nog wel de beste wereldjaarprestatie optekenen (6,44). Hensley Paulina (zevende in halve finale in 6,73) en Churandy Martina (vierde in de serie in 6,67) bleven buiten de finale.

In het kogelstoten ging het goud naar de Nieuw-Zeelander Tomas Walsh. Hij leverde met een worp van 21,78 meter de beste wereldjaarprestatie.

Bij de vrouwen pakte de Canadese meerkampster Brianne Theisen-Eaton op 27-jarige leeftijd haar eerste wereldtitel. De Amerikaanse Nia Ali veroverde goud op de 60 meter horden (7,81). In het verspringen ging de wereldtitel naar de Amerikaanse Brittney Reese (7,22).

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu