Profronde van Surhuisterveen strikt Tourwinnaar Geraint Thomas, en nummer 2 Tom Dumoulin

Geraint Thomas in de gele trui. Foto EPA

Tourwinnaar Geraint Thomas doet dinsdag in Surhuisterveen mee aan de Profronde. Net als Tom Dumoulin trouwens, die op 5 augustus ook naar de Gouden Pijl in Emmen komt.

De Brit Geraint Thomas rijdt dinsdag mee in de Profronde van Surhuisterveen. Het criterium probeert jaarlijks de Tourwinnaar aan de start te krijgen. Vorig jaar lukte het niet Chris Froome naar Friesland te halen. Het jaar ervoor had de Brit het criterium gehuld in de gele trui nog wel gewonnen.

Pronken met nummers één en twee uit de Tour

Dit jaar kan de organisatie pronken met de nummers één en twee uit de Tour want ook Tom Dumoulin gaat in Surhuisterveen van start.

,,Wij hadden onze zinnen gezet op de Tourwinnaar'', aldus Erik Jager namens de organisatie. ,,Het heeft wat zweetdruppels gekost, maar zondagmorgen was de deal rond. Een hele opluchting.''

Eerder waren al Bauke Mollema en Tom-Jelte Slagter vastgelegd. Ook de Brit Luke Rowe, ploeggenoot van Thomas bij Sky, Laurens ten Dam en Ramon Sinkeldam komen naar Surhuisterveen.

Hele toer

De organisatie in Emmen wilde Dumoulin vorig jaar al strikken voor het evenement, maar dat lukte destijds niet. „De Gouden Pijl werd tot en met vorig jaar nog op de derde dinsdag na de Tour de France gereden. Voor de organisatie was het een hele toer een aansprekend rennersveld te krijgen vanwege de drukke wieleragenda’s van de renners die vol zitten met rondes en trainingskampen.”

Succes

Volgens de organisatie moest er ‘flink in de buildel worden getast’ om Tom Dumoulin naar Emmen te krijgen. Mede door hulp van sponsoren is dit gelukt. De marktwaarde van Dumoulin is flink gestegen door zijn succesen. Dumoulin rindigt als tweede in de Tour de France en werd eerder dit jaar ook al tweede in de Giro d’Itilia.

 

Nieuws

menu