Promotie is binnen, maar om structureel in de eredivisie te spelen heeft FC Emmen een nieuw stadion nodig. Zo staan de zaken er nu voor

Een klein jaar na te zijn gedegradeerd, heeft FC Emmen alweer promotie naar de eredivisie afgedwongen. Om in de toekomst structureel op het hoogste niveau te kunnen blijven acteren, moet er een nieuw stadion komen. Dit is hoe de zaken er nu voor staan.

De Oude Meerdijk.

De Oude Meerdijk. ANP|Tobias Kleuve

De afgelopen 4 jaar, nadat FC Emmen in 2018 voor het eerst in de clubhistorie naar de eredivisie promoveerde, hebben de potentie van de Drentse voetbalclub aangetoond. Stadion De Oude Meerdijk is nagenoeg altijd uitverkocht, het is er sfeervol, mensen voelen zich er meer dan welkom en, niet geheel onbelangrijk, het voetbal is over het algemeen zeer vermakelijk. Het is niet voor niets dat zaterdag op het Raadhuisplein in Emmen duizenden mensen bijeenkwamen om de snelle terugkeer op het hoogste niveau uitbundig te vieren. FC Emmen is uitgegroeid tot knuffelclub van het vaderlandse betaalde voetbal en De Oude Meerdijk heeft daar een voorname rol in gespeeld.

Het is wachten op grootschaliger defecten

Nieuws

Meest gelezen

menu