Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi gaat dit jaar door. Sporthallen mogen voor maximaal 75 procent bezet zijn. 'Maar dat kan nog veranderen'

Halve finales Protos-Weering zaalvoetbaltoernooi in sporthal Angelslo. Fans van vv de Weide juichen tijdens de wedstrijd tegen EMMS. De weide won met 4-0.

De 45ste editie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi gaat door. Dat heeft de organisatiecommissie deze week besloten.

De vorige editie van het grootste zaalvoetbaltoernooi van Nederland, die afgelopen jaar rond de jaarwisseling zou worden gespeeld, werd wegens corona afgelast.

,,Mochten de omstandigheden op het gebied van corona verslechteren, kunnen we opnieuw tot afgelasting overgaan”, aldus een woordvoerder. ,,Maar daar gaan we op dit moment niet vanuit.”

Maximaal 75 procent bezet

Protos Weering houdt zich aan de regels van het RIVM. Dat betekent dat toeschouwers een coronatoegangsbewijs moeten tonen.

Jaarlijks trekt het toernooi ruim 20.000 toeschouwers. Dat aantal wordt bij de komende editie niet gehaald, omdat de sporthallen mogen voor maximaal 75 procent bezet zijn. ,,Maar dat zou in de komende tijd bij positieve ontwikkelingen nog kunnen veranderen.”

Start op 27 december

Zeker honderd voetbalploegen spelen op maandag 27 december de voorronde. Drie dagen later is de kwartfinale, waarna op maandag 3 januari de halve finale wordt gespeeld. De tussenronde vindt plaats op woensdag 5 januari, drie dagen later gevolgd door de finale in sporthal Angelslo in Emmen.

De vorige editie werd gewonnen door Hoogeveen, dat in de finale Noordscheschut met 3-0 versloeg.

Lees ook

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu