Zaalvoetbaltoernooi Protos Weering, dat in Drenthe en Overijssel met honderd aangemelde teams zou worden gespeeld, weer afgelast door oplaaiend coronavirus

Protos Weering in betere tijden in een afgeladen volle sporthal Angelslo in Emmen. Foto JAN ANNINGA

Het Protos Weering-zaalvoetbaltoernooi, dat eind december en begin januari in een groot aantal hallen in Drenthe en Overijssel zou worden gespeeld, is opnieuw afgelast.

De situatie is de komende maanden door de coronapandemie te onzeker om het grootschalige sportevenement te laten doorgaan. De 45ste editie van het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi, waaraan in een groot aantal hallen normaal zo’n honderd teams meedoen, stond vanaf maandag 27 december tot en met 8 januari volgend jaar op de agenda.

‘Helaas, helaas. Ook wij hebben moeten besluiten dat het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi dit jaar niet door kan gaan’, laat de organisatie weten. Vanwege het snel groeiend aantal corona-besmettingen is de verwachting dat de beperkende maatregelen nog veel langer zullen duren. Het gaat dan onder meer om het verbod om bij de sportwedstrijden in hallen publiek toe te laten. Protos Weering zonder toeschouwers is geen optie.

Vorig jaar ging de 44ste editie ook al niet door

Vorig jaar ging de 44ste editie eveneens vanwege corona niet door. Het was toen de eerste keer in de geschiedenis dat er een streep door Protos Weering werd gezet. Eind oktober wist de opganisatie nog trots en opgelucht te melden dat het zaalvoetbaltoernooi nu wel zou doorgaan. ,,Het toernooi gaat in principe door, ,,maar als de omstandigheden op het gebied van corona verslechteren, kan opnieuw tot afgelasting besloten worden’’, liet de organisatie toen met vooruitziende blik weten.

De data van de wedstrijdrondes waren: maandag 27 december 2021 (voorronde), donderdag 30 december 2021 (kwartfinale), Maandag 3 januari 2022 (halve finale), woensdag 5 januari 2022 (tussenronde) en op zaterdag 8 januari 2022 (finale).

Nieuws

Meest gelezen

menu