Quaterback Manning stopt ermee

Quaterback Manning stopt ermee ANP

Peyton Manning heeft besloten zijn rijke carrière in het American football te beëindigen. De quarterback van de Denver Broncos zal zijn afscheid van de National Football League maandag toelichten volgens nfl.com. De site beroept zich op een bron uit de directe omgeving van de speler.

Manning, die binnenkort 40 jaar wordt, was zeventien jaar actief op het hoogste niveau. Onlangs veroverde hij voor de tweede keer de Super Bowl ten koste van de Carolina Panthers. Manning stopt dus op het hoogtepunt. De quarterback werd vijf keer gekozen tot meest waardevolle speler en heeft een reeks passingrecords op zijn naam staan. Iedereen gaat ervan uit dat hij wordt opgenomen in de 'Pro Football Hall of Fame'.

Manning ondertekende in 2012 een contract bij de Broncos dat hem 96 miljoen dollar (87 miljoen euro) opleverde. Daarvoor speelde hij bij de Indianapolis Colts, die hem in de NFL-draft van 1998 oppikten uit het team van de Universiteit van Tennessee. De Colts lieten hem uiteindelijk gaan nadat Manning tot viermaal toe was geopereerd wegens een nekblessure. Hij bleek in Denver niets van zijn oude glans te hebben verloren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu