RKC Waalwijk boekt ondanks coronacrisis winst over 2019-2020

RKC Waalwijk boekt ondanks coronacrisis winst over 2019-2020 ANP

Voetbalclub RKC Waalwijk heeft ondanks de coronacrisis afgelopen seizoen winst gemaakt. De eredivisieclub hield ruim 700.000 euro over aan het seizoen 2019-2020, vooral dankzij extra inkomsten door sponsoring en de mediagelden na de promotie naar de eredivisie in 2019, zo staat in het financieel jaarverslag.

Het eigen vermogen van de Brabantse club steeg naar 2,2 miljoen euro. "Het resultaat in de prognose voor seizoen 2020-2021 is ook positief, waardoor het eigen vermogen naar verwachting nog verder verbeterd zal worden", meldt de club. "Tevens leidt de huidige prognose tot een sluitende liquiditeitsbegroting zonder extra financieringsbehoefte bij derden. De toekomst wordt dan ook met vertrouwen tegemoet gezien."

RKC laat ook weten dat de club gebruikmaakt van de NOW 1.0-subsidie, vanwege het coronavirus. De club zal ook gebruikmaken van de steunmaatregelen vanuit de overheid in de vorm van NOW 2.0.

De Brabantse club promoveerde in 2019 naar de eredivisie. Daarin nam RKC de laatste plaats in toen het seizoen in maart voortijdig werd beëindigd. Hierdoor vond er geen degradatie plaats. "Dit wordt gezien als een tweede kans en de club zal er alles aan doen om zich dit seizoen op sportieve wijze te handhaven in de eredivisie."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu