RKC Waalwijk boekt tegen VVV-Venlo derde zege

RKC Waalwijk boekt tegen VVV-Venlo derde zege ANP

RKC Waalwijk heeft tegen VVV-Venlo de derde zege van het seizoen geboekt. De ploeg van coach Fred Grim won met 3-2 door een laat doelpunt van Lennerd Daneels.

VVV begon met Delano van Crooy in het doel, omdat Thorsten Kirschbaum in quarantaine zit. Van Crooy keepte voor het laatste bij de 13-0-nederlaag tegen Ajax. Finn Stokkers bracht RKC in de eerste helft op voorsprong na een goede dieptepass van Anas Tahiri.

De bezoekers kregen een strafschop na hands van Paul Quasten, die een schot van Tobias Pachonik tegen zijn arm kreeg. Georgios Giakoumakis faalde niet vanaf elf meter oog in oog met landgenoot Kostas Lamprou.

Tien man VVV

In de tweede helft kopte Vito van Crooy de bezoekers naar 2-1. VVV moest de voorsprong nog meer dan een half uur met tien man zien vast te houden nadat Roy Gelmi zijn tweede gele kaart kreeg in duel met Stokkers. Dat lukte niet. Ahmed Touba maakte en kwartier voor tijd de gelijkmaker. Zijn van richting veranderd schot liet doelman Van Crooy kansloos.

RKC probeerde door te drukken. Van Crooy redde nog knap op een kopbal van Stokkers, maar had geen antwoord op het schot van Daneels in de 87e minuut.

Nieuws

Meest gelezen

menu