RKC Waalwijk neemt afscheid van elf spelers

RKC Waalwijk neemt afscheid van elf spelers ANP

RKC Waalwijk neemt afscheid van maar liefst elf spelers. Vanaf komend seizoen gaat de club werken met één selectie in plaats van twee. "Enerzijds zorgt dit voor een kostenbesparing, welke noodzakelijk is in deze periode, anderzijds zal deze selectie nog meer gericht zijn op kwaliteit in plaats van kwantiteit", aldus de Waalwijkers.

De aflopende contracten van Kees Heemskerk en Fabian Sporkslede worden niet verlengd en ook Ingo van Weert en Henrico Drost moeten de club verlaten. Van Weert kwam tot 123 duels voor RKC, Drost zelfs tot 187.

Zeven spelers met een huurcontract, te weten Hannes Delcroix, Tijjani Reijnders, Clint Leemans, Dylan Vente, Stanley Elbers, Emil Hansson en Stefan Velkov, zullen terugkeren naar hun club.

Drie aanbiedingen

RKC wil wel verder met Hans Mulder, Paul Quasten en Mike Grim en heeft het drietal een aanbieding gedaan. Het contract van Darren Maatsen loopt ook af en met hem wordt op een later moment gesproken.

Het tweede elftal wordt opgeheven en vier spelers worden overgeheveld naar het eerste team.

RKC stond op het moment dat het coronavirus uitbrak op de laatste plaats in de eredivisie. De KNVB besloot echter af te zien van promotie en degradatie, waardoor RKC ook komend seizoen op het hoogste niveau speelt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu