Raad van commissarissen KNVB wil Clarence Seedorf als opvolger van Han Berger

Clarence Seedorf.

Clarence Seedorf. Foto: ANP

De raad van commissarissen (rvc) betaald voetbal van de KNVB draagt Clarence Seedorf voor als commissaris.

De voormalig international zou de functie moeten opvullen die is ontstaan na het vertrek van voormalig FC Groningen-trainer Han Berger. Die is voetbaltechnisch adviseur bij de KNVB geworden.

De leden van de rvc worden benoemd door de algemene vergadering betaald voetbal. De eerstvolgende vergadering is op 27 juni.

Viervoudig winnaar Champions League

Clarence Seedorf (46) is een van de meest succesvolle spelers uit de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Hij won met Ajax, Real Madrid en AC Milan vier keer de Champions League en speelde 87 keer voor het Nederlands elftal. Hij speelde drie EK’s en op het WK van 1998, waar Oranje de halve finale haalde. Ook was hij coach van onder meer AC Milan en de nationale ploeg van Kameroen.

,,Ik dank de KNVB en de rvc voor het vertrouwen en de waardering”, laat Seedorf weten. ,,Als commissaris kan ik mijn kennis en ervaring delen met mijn collega’s binnen de KNVB, met als doel positief bij te dragen aan het spel waar we allemaal zoveel van houden.”

‘Maatschappelijk betrokken mens’

Voorzitter Jan Albers van de rvc is blij met de kandidatuur van Seedorf. ,,Het is mooi om te zien dat oud-spelers van naam zich willen inzetten voor het Nederlandse voetbal. Zijn eerste prioriteit binnen de rvc ligt natuurlijk op het voetbaltechnische vlak. We kennen Clarence echter niet alleen als een geweldige speler, maar ook als een maatschappelijk betrokken mens, iemand die verder kijkt dan alleen zijn eigen wereld. Juist in een rol als commissaris is dat erg waardevol.”